0723 57 10 75
contact@osmanionel.ro

Un procent mare al prezentărilor la medic, aduc ”amețeala” ca simptom principal sau de insoțire în prim plan (incidența consultațiilor la medic pentru aceasta problemă în Statelu Unite este de 30-32%), pacienții menționând grade diferite de disconfort în legatură cu această acuză. Problema centrală de diagnostic în acest caz, este diferențierea unui sindrom vestibular periferic (o problemă de ureche internă), central (o problemă legată de sistemului nervos central) sau mixt (patologie intricată). Medicul ORL-ist trebuie astfel să recunoască și diagnosticheze problemele legate de urechea internă sau să îndrume pacientul la un consult neurologic în cazul depistării unei patologii centrale.

Pacientul cu ”amețeală” și probleme de echilibru, poate fi consultat în timpul unei crize, după o criză de amețeală sau la o perioadă după trecerea crizei când simptomele pot părea absente. Oricare ar fi cazul, se recomandă ca medicația vasodilatatoare cerebrală, antiemetică sau vestibuloplegică să fie întreruptă cu 48 de ore înainte de consult, sau cel mult amânat momentul primei administrări.

Dintre sindroamele vestibulare periferice (patologia urechii interne), cel mai des întâlnit este VPPB-ul, sau vertijul paroxistic pozițional benign. Această boală poate apărea in context viral, după traumatisme craniene (chiar și minore – palmă peste ureche), sau idiopatic (fără cauză identificabilă). Apariția VPPB se datorează unui exces de fragmente otoconiale (otoliți), liberi in endolimfa vestibulului, și care prin deplasarea lor la mișcarile capului produc senzația de vertij (amețeala cu senzație de învârtire).

Diagnosticarea VPPB-ului presupune un set special de teste ce pot fi efectuate în cabinetul ORL în anumite condiții. După diagnosticare, pacientul suferind de VPPB poate beneficia de manevre de repoziționare sau de tratament medicamentos simptomatic și adjuvant.

blog lam dep | toc dep | giam can nhanh

|

toc ngan dep 2016 | duong da dep | 999+ kieu vay dep 2016

| toc dep 2016 | du lichdia diem an uong

xem hai

the best premium magento themes

dat ten cho con

áo sơ mi nữ

giảm cân nhanh

kiểu tóc đẹp

đặt tên hay cho con

xu hướng thời trangPhunuso.vn

shop giày nữ

giày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thonmau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ