0723 57 10 75
contact@osmanionel.ro

Persoanele care fac des dopuri de cerumen sunt din păcate predispuse la recidive, deoarece cel mai adesea este vorba despre modul propriu în care funcționează glandele ceruminoase de la nivelul pielii conductului auditiv extern (hiperproducție).

Toaleta autoefectuată zilnică, prea viguroasă a conductelor auditive poate duce chiar la exacerbarea problemei sau chiar la incidente mai grave (perforații de timpan).

Deviația de sept poate avea mai multe cauze, cel mai adesea fiind incrimnat un traumatism facial în prima copilărie. O alta cauză la fel de freventă este viteza diferită de creștere a septului nazal față de oasele feței.

Mai sunt incriminate anumite carențe nutritive în copilărie, cu tulburări de creștere ale cartilajelor, sau chiar sindroame si defecte genetice cu transmisie de la părinți/bunici la copii.

De cele mai multe ori vegetațiile adenoide nu se refac după operație, însă există un număr redus de copii cu hiperreactivitate limfatică, ce pot prezenta în timp hipertrofia țesutului limfoid restant după intervenția chirugicală.

Nu, de cele mai multe ori acest lucru este un mit, ca și ideea ca amigdalele pot fi operate doar într-o anumită perioadă a anului.

Recidiva polipozei nazale este o regulă, dacă polipii este de origine alergică, însă episoadele de recidivă pot fi întârziate printr-un tratament susținut, în permanență ghidat și ajustat de către medicul curant ORL-ist.

Otita medie cronică presupune  perforația a timpanului, lucru ce permite cu ușurință reinfecția casei timpanului(urechii medii). Tratamentul pentru o ureche ce curge, este indicat de a fi condus în toate cazurile de catre medicul specialist ORL.

În cazul menținerii unei igiene locale bune a casei timpanului, se poate obțiune o remisiune de lungă durată a simptomelor. În cazuri de recidiva freventă se intervine chirurgical în vederea evitării complicațiilor.

Tratamentul pentru rinita alergică este standardizat la nivel european (se folosește acelasi ghid terapeutic), însă din păcate fiecare organism reacționează în mod diferit, fiecare persoană putând fii alergică la una sau mai multe substanțe și astfel neexistând un tratament perfect pentru toți pacienții.

Acest lucru îngreunează tratamentul persoanelor alergice, acestea fiind sfătuite să își monitorizeze evoluția simptomelor cu sau fără tratament, și face follow-up-ul obligatoriu (consultațiile de control unde dozele terapeutice se reajustează în funcție de nevoi).

Sugarii și copii mici fac mai des otite din cauza anatomiei locale a trompei lui Eustachio, diferită față de cea a adultului. Otitele au cauză de cele mai multe ori infecțioasă (virală cel mai des, bacteriană mai rar, micotică in mod excepțional), infecția transmițându-se cel mai adesea de la nivelul nasului.

De asemenea nasul înfundat (obstrucția nazală) favorizează apariția unei otite.

Se poate recupera auzul pierdut?

Surditatea brusc instalată este o pierdere brusca a auzului cel mai des întâlnită la una dintre urechi. Este asemanată ca mecanism infarctului miocardic (atacul de cord), doar ca evenimentele se petrec la nivelul urechii interne.

Tratamentul ei este unul de urgență pentru obținerea unui rezultat cât mai bun posibil. Cu cât tratamentul este instaurat mai târziu, cu atât șansa de a recupera auzul este mai mică, și recuperarea mai slabă.

Amețeala cauzată de urechea internă se numeste vertij și se caracterizează de o senzație giratorie a mediului înconjurător.

Este necesar un consult otoneurologic (vestibulometrie) si anumite teste făcute în condiții speciale pentru a stabili dacă urechea internă funcționează la paramentrii normali.

Nu se poate afirma DA sau NU cu siguranță. Colegiul American de Medicină de Urgență citează 52 de cauze pentru care o durere de cap poate să apară brusc (in decurs de maxim 2 ore), doar două dintre ele fiind legate de sinuzită și/sau obstrucție sinusală. Este nevoie de o consultație ORL completă și de endoscopie nazală pentru a stabili cu siguranță daca este vorba de sinuzită.

Exista un tratament pentru menținerea auzului?

Dacă auzul a scăzut treptat, cel mai probabil nu poate fi vorba despre o recuperare a auzului pierdut. Există metode de diagnostic care ne pot conduce la cauza pierderii de auz.

Cunoscând cauza, se poate evita o pierdere suplimentară a auzului pe viitor, însă tratamentele pentru menținerea auzului nu au rezultate bune în mod constant, ele fiind actualmente considerate tratamente de probă.

Pentru pacienții cu pierderi irecuperabile de auz, ce nu se mai pot descurca în viața cotidiană datorită auzului scăzut, se poate recomanda protezare auditivă implantabilă (metode chirurgicale) sau neimplantabilă (proteze retroauriculare).

O categorie aparte o constituie copii cu pierderi de auz – pot beneficia de protezare bilaterală pentru rezultate școlare mai bune.

Cel mai probabil nu. Sunt multe cauze de ragușeală și cancerul laringian este doar una dintre ele. Recomandarea europeană este ca orice ragușeala ce durează de mai mult de două săptămâni sa fie investigată de medicul ORL-ist – pentru diagnostic corect si tratament.

Orice răgușeală ce durează mai mult de două săptămâni la un bărbat fumător, peste 40 de ani, devine o reală prioritate, întrucât sexul masculin și fumatul sunt factori de risc pentru cancerul laringian.

blog lam dep | toc dep | giam can nhanh

|

toc ngan dep 2016 | duong da dep | 999+ kieu vay dep 2016

| toc dep 2016 | du lichdia diem an uong

xem hai

the best premium magento themes

dat ten cho con

áo sơ mi nữ

giảm cân nhanh

kiểu tóc đẹp

đặt tên hay cho con

xu hướng thời trangPhunuso.vn

shop giày nữ

giày lười nữgiày thể thao nữthời trang f5Responsive WordPress Themenha cap 4 nong thonmau biet thu deptoc dephouse beautifulgiay the thao nugiay luoi nutạp chí phụ nữhardware resourcesshop giày lườithời trang nam hàn quốcgiày hàn quốcgiày nam 2015shop giày onlineáo sơ mi hàn quốcshop thời trang nam nữdiễn đàn người tiêu dùngdiễn đàn thời tranggiày thể thao nữ hcmphụ kiện thời trang giá rẻ